Om

Namn: Christian B

Född: 1979 i Göteborg

Bor: I Skövde sedan 1990

Civilstatus: Singel

Utbildning: Fordonsteknik på gymnasiet och naturvetenskap på komvux

Intressen: Fiske, geocaching, mountainbike, natur, miljö, biologi och friluftsliv

Gör: Arbetssökande

Vad fiskar jag efter?

Jag fiskar mest efter gädda och regnbåge. Andra fiskarter fiskar jag också efter om jag får chansen.

Vad är geocaching?

Wikipedia

Geocaching är en typ av orientering med gps. Man hämtar koordinater och info på geocaching.com (finns andra sidor också), sedan ger man sig ut i naturen för att ta sig fram till platsen man söker. Väl framme ska man leta fram en burk som kan innehålla allt från en loggbok till olika prylar som man kan byta till sig. Tjusningen med geocaching enligt mig är att man får se mycket nya platser som man antagligen aldrig hade hittat annars.

Det finns olika svårighetsgrad på gömmorna så denna hobby passar de flesta. Vissa kan vara placerade på ett sätt så att man behöver klätterutrustning eller dykutrustning för att nå dem. Andra kan nås av rullstolsburna. För att hitta vissa gömmor kan det behövas lösas en gåta för att få rätt koordinater. Geocaching är alltså en utmaning både för kroppen och för knoppen.

14 reaktioner på ”Om”

 1. Hej Christian!
  Jag hamnade på din sida pga att jag googlade på ”sjösättningshjul”. Såg ditt inlägg från Januari där du testade din gummibåt. Jag är på jakt efter sådana hjul själv. Har nämligen en liknande gummibåt (Brig Baltic).
  Får man fråga var du hittade dina hjul någonstans?
  Mvh!
  Jacob

 2. Tjena Christian!

  Kör också på gummibåt och har lite problem med sjösättningen när jag är ensam. Båten väger runt 60 kg och har funderat på dessa sjösättningshjul men tycker dom är lite för dyra. Har sett på biltema/jula att dom har sjösättningshjul för kanot och såg att du också testat dom. Det är väl inte den bästa lösningen men funkar dom hyffsat för en gummibåt om man bara ska dra den ett par meter tro? MvH//Niclas

  1. Hej
   Biltemas kanotvagn fungerar utmärkt på plan mark men när det blir hål och gupp så har den en förmåga att vika sig under båten och det kan skapa en hel del irritation.
   Jag testade vagnen på min nya båt för ett tag sedan och då gick vagnen sönder. Det blev helt enkelt för tungt för den. Båten väger 63kg plus all utrustning på 50-60kg (Batteri, motor m.m).

   1. Tack för svar=) Det blir nog en från biltema då. Jag parkerar alltid bilen nere vid vattnet så det handlar bara om ett par meter. Slänger alltid på fiskegrejer/motor när den ligger i vattnet så det borde funka=) Vad hände med den rödvita båten och vad är det för märke på den nya? Köpte precis själv en av märket Bark, väldigt stabil och bra båt. Igår köpte jag även en 4hk motor så nu går den som ett spjut=)

    1. Den röd vita har jag kvar men kommer nog inte använda den så mycket. Den nya är en 320 lång mercury med fast durk. Jag är riktigt nöjd med den båten. Funderar också på att köpa bensinmotor men är osäker på vilken storlek. Hur stor båt har du? Kommer du upp i plan?

 3. Kan ju va bra med en reservbåt=) Hade en fish hunter 360 innan med elmotor. Vet inte hur många gånger jag lagat hål på den nu. Den nya är 330 lång med uppblåsbar köl och hårt golv. Vi testade båten igår med två personer i, det gick väl inte jätte snabbt och det kändes som att det kanske va lite för tungt med 2 pers. Men när jag testade köra den själv så planade den ut efter en liten stund och gick jäkla fint=) Han bara köra några minuter innan det började ösregna dock men på måndag ska jag ut igen=) funderar på att köpa ett förlängningshandtag till motorn så jag kan sitta lite längre fram. Kanske planar ut snabbare då. Skulle nog rekommendera en 5-6 hk. Dock så blir dom ju lite tyngre då. Min motor väger kanske mellan 12-14 kg och har inbyggd tank.

  1. Har inga fast monterade på den nya båten. De spöhållarna jag har är fastspända på batterilådan och det fungerar kanonbra. Har även en portabel hållare med tvingfäste som jag skruvar fast på toften.

 4. Hej Christian! Hittade din hemsida när jag letade efter bilvraket på Billingen. Hittade en bild på vraket på din sida. Har varit ute och letat efter bilen men hittar den inte. Kan du hjälpa mig var bilen finns i skogen? Vänligen Helen

  1. Hej
   Minns inte exakt var den fanns någonstans för det var många år sedan jag var där. Men om jag inte minns fel så var det på den nordöstra sidan av blängsmossen. Går du i nordlig riktning så ska den finnas på vänstersidan av vägen och man kan se den från vägen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg om mitt liv och mina intressen (träning, diet, fotografering, mountainbike m.m)