Vägning och mätning

Måndagen är som vanligt dagen för vägning och mätning. Tyvärr så har det varit lite tungt psykiskt den senaste tiden och det har gjort att jag överätit väldigt mycket och det har i sin tur gjort att vikten har gått upp och ner hela tiden. Det går bra varannan vecka ungefär och det är inte bra för vaken psyket eller kroppen. Det skapar en enorm stress vilket leder till mer stillasittande och mer överätande. Det blir som en ond cirkel, ju mer jag äter och latar mig desto sämre mår jag och då äter jag ännu mer och så håller det på så. Det är sjukt svårt att komma ur den cirkeln när jag väl kommit in i den.

Jag har försökt med långsiktiga viktmål och liknande men det fungerar inte, men jag funderar på om jag skulle börja att sätta upp veckomål i stället och se hur det fungerar. Jag tror det kan vara lättare att följa för då är slutdatumet såpass nära att jag har svårare att förtränga det. Det är värt ett försök i varje fall.

Veckans mål får bli att ta mig ur den dåliga trenden och börja gå ner i vikt igen. Så länge det blir minus på vågen så kommer jag bli nöjd.

Länk till viktsidan.
Länk till måttsidan.