Det går trögt med viktminskningen

Vikten och måtten ändrar sig inte så mycket längre och därför har jag börjat fundera mycket kring vad det beror på. Träningen har fungerat riktigt bra så där ligger inte problemet. Det enda jag skulle kunna förändra på den biten är att öka på min vardagsmotion. När det kommer till dieten så ökade jag mitt intag av kalorier för ett tag sedan för att se om sötsugen skulle försvinna och det har de inte gjort och jag har heller inte fått bukt på mitt överätande. Det ökade kaloriintaget har i stället gjort att jag ökat i vikt och därför har jag bestämt mig för att minska intaget igen. Jag kommer nu ligga på 2018 kcal per dag och jag tror att det kan vara en bra nivå. En annan sak jag behöver förändra är att jag måste börja mäta och väga allt jag äter för det har jag slarvat med de senaste månaderna. Jag har kört mycket på känsla och då är det lätt att ta lite extra när man känner sig riktigt hungrig.

Självklart så är mitt största problem allt överätande som sker när jag är uttråkad och trött. Det kommer kräva mycket energi för att få bukt med det. Jag har märkt att sötsug och överätande inte finns så länge jag håller mig sysselsatt och engagerad och så fort jag är uttråkad igen så kommer suget och överätningen tillbaka. Överätandet kommer också ofta när jag tittar på mycket film och serier och det beror nog på vanan att ha något att äta samtidigt som jag tittar. De senaste dagarna så har jag försökt att sysselsätta mig med andra saker än filmtittande och då har faktiskt suget efter sötsaker inte varit så stort. Jag tror att det är där jag får börja, att sysselsätta mig med mer givande saker än filmtittande. Att helt enkelt få hjärnan att tänka på andra saker än att äta.