Känner igen mig så väl

Jag läste just nu en debattartikel skriven av Nike Markelius om hennes tid hos en av Arbetsförmedlingens kompletterande aktörer och jag känner igen mig i mycket hon skriver. Jag är själv inne i denna meningslösa aktivitet och den har inte gett mig mycket. Vissa saker har varit bra men kanske 90-95% av tiden har bara varit bortkastad. Den mesta tiden går ut på att göra uppgifter som ska ”motivera” oss att söka jobb samt att titta på motiverande filmer. Totalt bortkastad tid och statliga pengar. Som tur är så har jag gått igenom de första sex veckorna vilket betyder att jag inte behöver gå dit dagligen längre. Nu blir det bara tre tillfällen per vecka och det hoppas jag att jag kan stå ut med. Min slutsats om denna aktivitet är att den bara stjäl tid från mitt verkliga jobbsökande. Jag har aldrig haft så lite tid att söka jobb som under denna aktivitet.

Länk till artikeln på DN