Svår balansgång

Som jag har skrivit tidigare så misstänker jag att jag har en ätstörning som kallas hetsätningsstörning och ju mer jag läser om det ju mer känner jag igen mig i beteendet som beskrivs. En vanlig orsak till denna störning är att man hårdbantar och förbjuder sig att äta vissa livsmedel och det är där dilemmat kommer in för mig. Ska jag lyckas sluta med att hetsäta så måste jag också sluta med att köra strikt kosthållning och då är jag rädd att jag inte kommer bli av med min övervikt. Och att fortsätta vara överviktig och lida av alla problem det för med sig finns inte på kartan, därför måste jag försöka hitta en balansgång mellan att äta bra samtidigt som det inte blir så strikt att det triggar igång hetsätningen. Jag är övertygad om att det går men det kommer nog ta tid innan jag har hittat denna balansgång. Det jag känner att jag behöver just nu är mer kunskap om problematiken så jag snabbare kan komma ur denna negativa spiral. Jag får bara hoppas att det går hyfsat snabbt för hetsätningen är den största orsaken till att så mycket annat i livet har stagnerat. Det tar upp mycket tid och en hel del pengar.

2 reaktioner på ”Svår balansgång”

  1. Rekommenderar dig en bok … Handlar inte om hetsätning men är bra !!
    Det är Viktminskning med KBT av Lisbeth Stahre 🙂

Kommentarer inaktiverade.