Lätt jogging

Jag ville testa om min hälsena klarade av lite lättare jogging nu när jag tränat seriöst på gymmet med både vadträning och stretching av hälsenan i några månaders tid. Jag började dagens pass med en fem kilometers promenad för att vara säker på att kroppen skulle vara tillräckligt varm och efter det joggade jag i cirka 9km/h runt sommarhemskullen. Sträckan är cirka 900 meter och jag orkade runt hela varvet utan att behöva gå men framför allt så fick jag inga känningar i hälsenan så nu kan jag börja köra lite lättare joggingturer igen. Men givetvis så måste jag ta det jävligt lugnt i början så kroppen hinner anpassa sig för den extrema belastningen som blir när man springer. Jag läste att hälsenan ska ta upp 5-15 gånger kroppsvikten när man springer så det blir en hel del när man som jag väger 100kg.

Konditionen har helt klart förbättrats av mina mountainbikepass så att jag skulle vara en av dem som inte påverkas av konditionsträning som de talade om i vetenskapens värld behöver jag inte oroa mig om :-).

2 reaktioner på ”Lätt jogging”

Kommentarer inaktiverade.