Svårt att hålla dieten

I förra veckan gick det inget bra med dieten, men med träningen gick det bättre men det är ju inget ovanligt. Jag känner att träningen går på rutin just nu och det är inget jobbigt att dra i väg när det är dags för ett nytt pass. Dieten är det en annan historia med för den får jag inte till. Jag kan äta bra en vecka men veckan efter blir oftast en katastrof vecka och det leder till att vikten bara går upp och ner. Jag ligger på en vikt runt hundra kilo hela tiden och jag lyckas helt enkelt inte att komma därifrån. Jag har ju konstaterat att jag lider av en hetsätningsstörning och det är väl där det största problemet ligger. Det är några punkter i livet som inte är som de borde vara och det gör att jag hetsäter allt mer ofta och när jag gör det blir jag trött och sover alldeles för många timmar vilket i sin tur gör mig ännu tröttare, men framför allt så fungerar hjärnan sämre. Och detta leder ofta till massa dåliga beslut som till exempel att hetsäta eller andra saker som påverkar livet negativt.

För att ta mig ur denna negativa spiral innan allt spårar ut helt så har jag denna veckan försökt att få lite bättre rutiner när det kommer till kosten och sömnen och det går sakta men säkert åt rätt håll men det är en bra bit kvar. Jag har hållit mig till dieten men sömnen har inte blivit så mycket bättre. Jag sover kanske tio timmar per natt och det är alldeles för mycket. Varför jag sover så länge beror nog mest på att jag är arbetslös och har helt enkelt ingen anledning till att gå upp tidigt på morgonen och då blir det extra svårt att ta sig upp ur sängen. Jag har i varje fall börjat gå till sängs lite tidigare för att läsa en bok i stället för att titta på film och serier och det är ju ett steg i rätt riktning. Om jag bara kunde få i ordning på mitt ätbeteende och mina sömnvanor så kommer många saker i livet nästan lösa sig automatiskt tror jag och därför måste jag nu fokusera mer på dessa punkter och försöka lösa dem så snart som möjligt. Så med ett litet steg i taget så ska jag snart nå fram dit jag vill.

2 reaktioner på ”Svårt att hålla dieten”

  1. Jo, sömnen är ett stort problem, även för mig. Jag har ingen bra sömn alls och det varierar i antal timmar men det största problemet med sömnen är att jag tror att jag sover ytligt. Jag känner igen mig i mycket av det du skriver förutom ätningen då. Synd att vi inte kunde dela lite så vi kom halvvägs mellan varandra eller nåt 😛

    För mig blir det som sagt liknande effekter och skulle jag få iordning på sömnen så skulle jag ha mer energi till att hantera mina problem som nikotin- och koffeinberoendet. Har börjat handla idag inför oktober månad och man märker direkt vilket stort problem dessa laster är ekonomiskt.

    Det är så lätt att tappa fokus att det nästan är skrämmande…

    1. För mig påverkas sömnen mycket av både motion och kost. Äter jag dåligt blir jag trött och sover nog oroligt också. Äter jag bra och tränar regelbundet så sover jag mycket bättre men det räcker med en dag med frossande så sover jag kasst i flera nätter efter. Det konstiga är att jag inte tänker på alla de dåliga effekterna av frossandet när jag väl sätter fart och äter.

      För din del så skulle jag tro att det är koffeinet som är boven i dramat. Själv har jag väldigt svårt att somna om jag dricker kaffe på kvällen.

Kommentarer inaktiverade.