Musik och träning

Jag har märkt att jag påverkas väldigt mycket av musiken som jag lyssnar på när jag tränar. Lyssnar jag på lugna låtar så tränar jag också lugnt. Jag har testat att öka tempot på träningen när jag har en lugn låt på men det dröjer inte länge innan jag automatisk sänkt tempot igen. Lyssnar jag däremot på hård fartfylld musik så behöver jag inte ens tänka på att träna hårt för det går på automatik. Detta kan ju vara bra att tänka på när man väljer musik inför passet. Ska man köra ett lugnt pass så väljer man lugn musik och vice versa.

3 reaktioner på ”Musik och träning”

  1. Jag gillar goa och liknande när jag skall träna. Fungerar riktigt bra för mig i konditionspass men även vid styrketräning. Man blir inte distraherad av sång och musiken har ett intensivt tempo hela tiden. Plus en rytm som brukar passa min cykel/löpstil. 🙂

  2. Jag gillar stonerrock eller typ AC/DC ibland när jag tränar styrka så jag har inget direkt problem med sång. Det är mest att goa har en viss rytm som jag inte hittat i annan musik som passar mig väldigt bra och när det inte är någon röst med så kan jag fokusera ännu mer på den rytmen. Jag lyssnar på goa i första hand när jag kör löpträning och cykling. 🙂

    Första gången jag testade goa var på löpbandet i Hentorp och det kändes så bra 🙂

Kommentarer inaktiverade.