Funderingar kring dieten

Jag har alltid satt som mål att gå ner 1 kilo per vecka när jag går på diet, vilket med dagens vikt betyder att jag ska äta cirka 1900 kcal per dag. Men en sådan diet har varit svår att följa en längre tid. Det fungerar oftast bara en eller två veckor för mig sedan börjar den extrema hungern sätta in. Jag tränar ju ganska mycket och då räcker nog inte 1900 kcal för att hålla glykogenförråden fulla. Jag brukar äta lite extra de dagar jag tränar och det har fungerat ganska bra men dagarna jag inte tränar så finns det inget utrymme för att äta det där extra och det har ofta gjort att jag blivit väldigt hungrig på kvällen. När det händer slutar det oftast i hetsätande och det är inget bra för formen.

För att bli av med detta problemet ska jag testa att ändra viktminskningstakten till 0,5 kilo per vecka vilket betyder att jag kommer få äta 2326 kcal per dag i stället. Gör jag det behöver jag inte äta så mycket av mina motionskalorier och på vilodagarna så får jag äta det där extra för att kroppen ska kunna återhämta sig ordentligt. Jag tror det blir lättare att hålla sig till dieten när jag får ett jämnare intag av kalorier. Det är värt ett försök i varje fall.

En sak som talar för att mina glykogenförråd töms är att jag går upp 1-2 kilon efter att jag hetsätit och de kilona försvinner igen när jag ätit bra och tränat hårt i en till två dagar. Hade det varit fett jag lagt på mig så hade det inte gått så fort skulle jag tro.