Intressant artikel om IBS

Jag hittade en intressant artikel (IBS-mage? Lugn – lindring finns!) om IBS på aftonbladet med en del matnyttig information om hur man får bukt med sina problem. Många av tipsen är inget nytt för mig men att aloe vera skulle vara bra är helt nytt för mig. Jag har tittat på aloe vera i andra sammanhang och då har preparaten varit ganska dyra så att testa aloe vera nu känns inte aktuellt. Möjligtvis att jag testar om inget annat fungerar.

Probiotika däremot har jag testat flera gånger med olika resultat och på senare år har det faktiskt hjälpt ganska bra. Jag har precis börjat med pro viva igen för jag har haft stora problem med uppblåst mage de senaste veckorna. Jag har bara druckit pro viva några dagar än så det är för tidigt att säga att det fungerar men jag tycker att det går åt rätt håll i varje fall. Blir jag bättre i magen så kommer jag försöka fortsätta med att ta ett dagligt tillskott av probiotika. Tyvärr så blir det en extra kostnad men fungerar det så kan det vara värt det.

Ett annat preparat jag brukar använda när jag får problem är bulkmedlet inolaxol. Det fungerar på samma sätt som fibrer genom att öka tarminnehållets volym och på så sätt får tarmen lite mer att jobba med. Fördelen med att ta inolaxol istället för fibrer är att inolaxol inte jäser vilket fibrer kan göra. Man slipper på så vis en del gasbesvär.

För mer tips kan du kolla in artikeln IBS-mage? Lugn – lindring finns!