Ändrar min dygnsrytm

Jag brukar gå och lägga mig mellan 00.00 och 01.00. Vakna brukar jag göra mellan 08.00 och 10.00. Dessa tider har fungerat men inte på alla plan så därför har jag börjat att ändra dem. Målet är att gå upp klockan 06.30 och gå och lägga mig 22.30. Detta gör jag för att få lite mer timmar på dagen vilket gör att jag hinner med mer saker och samtidigt så blir det mindre utrymme och timmar på kvällen där jag kan titta på film och serier.

Tanken är helt enkelt att jag vill få gjort mer ”nyttiga” sysslor per dag t.ex. träna och plugga. Som det sett ut fram till nu så har jag tränat på förmiddagen och varit hemma mellan 13.00 och 14.00. Och efter det har jag ätit lunch, duschat och fixat lite här hemma och när det sedan är klart är det nästan kväll. Och på kvällen finns det inte mycket tid till plugg vilket är den syssla jag oftast prioriterar bort. På kvällen ska det lagas middag, tvättas, telefonen ringer och jag ska varva ner m.m.

En annan sak som blir bättre med de nya tiderna är mina mattider. Jag kommer kunna äta vid samma tid på vardagarna som på helgen. Det har jag inte kunnat göra innan för jag brukar äta hemma hos mor en dag i veckan och hon har andra middagstider än mig. Detta har gjort att det blivit svårare att sköta dieten dessa dagar p.g.a att det helt enkelt varit för många timmar från middagen till det att jag ska gå och lägga mig och det har gjort mig hungrig och sugen på något senare på kvällen. Men med de ny tiderna eliminerar jag det problemet.

Edit: Ändrat på en mening för att inte fler ska misstolka det jag skrivit.

4 reaktioner på ”Ändrar min dygnsrytm”

 1. Du menar att du inte hunnit plugga ifrån 13-14 så tvättar du lite lagar mat telefonen ringer och sedan varvar ner.
  Du måste ju själv se att problemet är inte tiden.
  Alla människor har 24h på ett dygn. Tvättar du varje dag bör det max ta en timme lagar mat/äter en timme telefonen ringer en timme då är klockan 17.
  Förutsatt att du lägger dig runt 22 innebär detta att du varvar ner ca 5h.
  Ser ju helt sjukt ut.

  1. Nej jag skrev att jag var hemma mellan 13-14 och äter sedan lunch, duschar, diskar och fixar andra saker som behövs göras, vilket betyder att jag brukar bli klar med det runt 15-17tiden. Sedan så nämnde jag några, inte alla sysslor jag gör på kvällen. m.m betyder ”med mera” ifall du inte visste det. Läs inlägget ordentligt nästa gång så slipper du missförstå det jag skriver och var vänlig att inte kommentera om du ändå inte har något vettigt att skriva.

 2. Svar till VAD, du kanske borde läsa lite bättre innan du kommenterar så förstår du bättre vad den som skriver menar. Men du kanske är ytterligare en sån person som gillar att få möjligheten att skriva något negativt om någon annan. Dessutom vågar du inte ens skriva ditt riktiga namn, dåligt!

 3. Den mening som får mig att stanna upp lite är ”Som det sett ut fram till nu så har jag tränat på förmiddagen och varit hemma mellan 13.00 och 14.00 och då har jag ätit lunch, duschat och fixat lite här hemma och när det sedan är klart är det nästan kväll.” Den får det att snurra till lite i mitt huvud eftersom det känns som att det är två olika meningar i en. Jag läser att du har gjort lunch, duschat och fixat lite mellan 13-14 och sen är det kväll?. Läs meningen några gånger objektivt så ser du att saker är lätta att misstolka. 😉 Annars är det tydligt att det finns mycket att göra och att det har varit svårt att förvalta tiden. Vem har inte det? Till skillnad från VAD så har jag läst inlägget flera gånger och tycker inte det är några konstigheter i övrigt med det som sägs.

Kommentarer inaktiverade.