Problem med växellådan

Jag har haft problem med växellådan på bilen (renault megane 1,6e, årsmodell -99) ett tag. Det är en automatlåda och den drev inte på driven vid kallstart. Jag sökte info om det på nätet och allt lutade åt ett mekaniskt fel inne i lådan och det skulle kosta 20-25000kr att fixa och det ville jag inte lägga ut när bilen är värd kanske 15000kr.

Jag lämnade in bilen på bilia för att kolla oljenivån men den var okej så det var inte felet. Jag funderade ett tag och bestämde mig för att lämna in bilen igen för en mer avancerad felsökning och då kom de fram till att lådan tappade oljetrycket när den var kall och det var ett fel som kunde bero på att packningen på silen läckte. Men att det var så på min bil var ju inte säkert så jag fick ta beslutet om jag ville byta sil och olja. Det var ingen billig historia för på offerten stod det 7300kr för att göra det jobbet och då var jag ju inte säker på att det var det som var felet. Men jag chansade och lämnade in bilen igår och då byttes silen, några packningar och oljan. I och med att det var en gammal klasskompis som gjorde jobbet så plockade han även ner ventilpaketet och blåste rent kanalerna gratis. Jag fick även lite rabatt så räkningen hamnade på cirka 4900kr denna gången och allt som allt med båda felsökningarna så har det kostat cirka 6500kr. Ett klart bättre pris än vad de första offerterna visade.

Och det bästa med allt är att det ser ut som om problemet är löst. Jag har kört bilen vid tre tillfällen efter besöket i verkstaden och lådan driver med en gång. Förut fick jag låta motorn bli varm innan jag kunde köra men nu kan jag köra direkt efter jag startat bilen. Nu är det bara att hålla tummarna att det fortsätter att fungera och att det inte bara är en tillfällighet. Men det känns bra så problemet borde vara löst.

En reaktion på ”Problem med växellådan”

  1. det var väl bra, du måste kolla vad som hänt med min budget den räknar inte rätt hörs kram

Kommentarer inaktiverade.