Legat under bilen

Jag har spenderat ett antal timmar under bilen idag och fixat fästen till värmeskölden. Det gick inte att köpa nya fästen så jag fick hitta en egen lösning. Svets hade jag inte tillgång till så jag köpte två avgasklämmor och två plattjärn som jag bockade till och borrade några hål i. Resultatet blev riktigt bra och det kommer förhoppningsvis hålla i några år också. Det känns faktiskt ganska tillfredsställande när man löst ett sådant problem och samtidigt inte behövt slänga ut mer än hundra kronor.

Det nya avgassystemet som Mekonomen satte upp fick jag ta isär igen. För det första så satt det för nära golvet på bilen så det gick emot när jag backade upp för en brant backe. Det andra felet var att de inte hade tätat ena skarven ordentligt så det läckte som ett såll. Men nu har jag fixat det men jag får hålla koll så det är okej även när jag kört ett tag. Håller tummarna för jag orkar inte ta i det avgassystemet igen.

På tisdag ska jag lämna in bilen på en kvalitetskontroll på bilia. Hoppas allt är bra nu så jag slipper fler problem och kan besikta bilen under nästa vecka. Bilia ska också kolla oljan i växellådan och se om det är för låg nivå som jag befarar. Är det det så kommer en ganska stor utgift igen och det känner jag inte för. Det räcker att jag kommer få byta generatorremmen för den slirar och tjuter när det är kallt. Det är dyrt att äga en bil.