6 reaktioner på ”Tillägg i vattenstämpeln”

  1. iStockPhoto och dom brukar ha vattenstämplar i sina bilder. Annars kan du ju använda Google Bildsök och söka på watermark. Då slipper du sitta och greja en massa tills du är nöjd.

    1. Jag tycker jag hittat ett bra sätt redan. Jag använder ”Faststone photo resizer”, den lägger till vattenstämpeln i bilden och kan göra det på flera bilder samtidigt. Det enda man behöver göra innan man använder det programmet är att skapa en text eller bild i gimp, sedan får man göra lite inställningar i programmet för att välja placering samt opacitet och det är opaciteten jag var osäker på för jag vill inte att stämpeln ska förstöra bilden för mycket men samtidigt måste den ju synas tillräckligt mycket att man kan läsa texten. Stämpeln syns olika mycket på olika bilder, därför måste jag hitta en bra balans.

  2. En bra grej är i alla fall att placera vattenstämpeln i mitten av bilden. Det är tråkigt att behöva göra sånt men gör man det bra så kan folk få nöjet att njuta av bilden samtidigt som du skyddar den. Vissa placerar vattenstämpeln i kanten av bilden vilket är kasst. Då kan man klippa bilden och använda den utan att vattenstämpeln finns kvar.

  3. iStockPhoto är en tjänst som säljer bilder och som använder sig av vattenstämplar. Min tanke där var att du bara skulle kolla varianter för att få en känsla över hur olika vattenstämplar kan se ut.

Kommentarer inaktiverade.