Nyårslöften

Jag har aldrig varit något fan av nyårslöften för det är så få människor som verkligen håller dem. Jag själv brukar aldrig ge några och det var tanken i år också men efter att jag funderat på det lite så känns det som om jag ändå ska ge ett nyårslöfte.

Jag känner att mitt liv har stagnerat de senaste åren och jag har inte kommit vidare i några områden. Dagarna har sett ut på liknande sätt i flera år nu och de har inte varit fyllda av några vettiga saker som varit utvecklande. Jag har mest latat mig och hållit mig borta från saker som krävt energi och engagemang och jag är nu så trött på att leva ett sådant liv utan utmaningar. Jag vill ta mig vidare och jobba mot de mål jag har i livet. Därför är mitt nyårslöfte att ta mig ur stagnationen och börja jobba på min personliga utveckling och göra allt i min makt för att nå mina mål. Det är slut med att ta den enkla vägen hela tiden. Detta gäller alla områden i livet som t ex hälsa, studier, ekonomi och det sociala livet.

Första steget kommer vara att vända tillbaka dygnsrytmen för som det sett ut den senaste tiden så har jag sovit för många timmar och inte gått upp förrän klockan 11 och då är det svårt att få rutiner som fungerar. Tanken är att jag ska gå och lägga mig senast 23.00 och gå upp senast 07.00. Jag har valt dessa tider för jag vill få gjort så mycket som möjligt på dagtid.

Träning kommer jag förlägga på förmiddagarna innan lunch och efter lunch fram till och med middagstid (runt 17.00) så kommer jag plugga. Kvällarna får bli den tiden där jag gör mina vardagssysslor samt umgås med folk. Helgerna kommer jag vara mer flexibel med men jag ska ändå gå upp i bra tid så jag hinner med att göra saker som jag tycker är roliga. Det kommer alltså inte finnas något tvång att jag måste göra vissa saker på helgerna utan det ska vara min lediga tid där jag gör vad jag vill göra. Vardagarna ska vara som arbetsdagar där jag gör det som är inplanerat på de tider som jag satt upp. Jag kommer köra detta upplägget så länge jag är arbetslös. När jag får jobb så får jag lägga upp en ny plan men just nu så känns detta upplägget bäst.

Denna veckan kommer jag lägga mest energi till att vända på dygnet och att planera uppläggen på de olika områdena och nästa vecka börjar allt på allvar.