Kunde inte hålla mig

Efter fyra kvällar i rad med extremt sötsug så föll jag dit. Jag stekte upp lite rövargodis och åt det med mjölk och sylt i går kväll. Det måste vara någon mental spärr som går i när jag kommer ner till 107kg för de senaste gångerna jag gjort det så har jag gett upp och gått upp alla kilon igen. Denna gränsen låg på 105kg innan men nu verkar den ändrats till 107kg. Vid tidigare försök de senaste åren så har jag aldrig lyckats gå ner under denna gräns så nu har jag två mentalt jobbiga nivåer att komma under, 105kg kommer nog bli värst men när jag passerar den gränsen så kommer det nog gå lättare hoppas jag, för då kommer det kännas som jag äntligen är på väg mot mitt mål. Tror jag :-/

Räkneverket jag har haft på högersidan kommer jag ta bort tror jag. Jag gör det tills vidare i alla fall och sedan får jag se om jag kan komma på någon bra anledning att ha kvar det. Ser ingen just nu. Det känns bara som att jag får massa ångest varje gång jag gör ett litet snedsteg och behöver starta om räkneverket, därför tar jag bort det. Men det betyder inte att jag ska börja äta massa godis igen utan jag kommer fortsätta att kämpa med att hålla mig i från det.

2 reaktioner på ”Kunde inte hålla mig”

  1. För mig som har sug efter nikotin, koffein och socker så måste jag säga att sockersuget är det som känns mest. Men det kan ju bero på att jag gör minst åt det. Men jag är ständigt sötsugen.

    Sen påstås att man kan missta kroppens signaler, att det man tror är sötsug i själva verket är vattenbrist och i mitt fall stämmer det nog.

    I alla fall, sötsuget är svårt att arbeta med och man får räkna med återfall emellanåt. Skit i det, det är bara att köra på och fortsätta försöka ha så att det är fler godisfria dagar än dagar med godis. Det viktiga är att det går framåt. Och du kommer lyckas med dina planer, även om det kanske inte känns så vissa dagar 😉

    1. Att det skulle bero på vätskebrist är knappast troligt för mig för jag dricker så mycket som jag behöver men jag har hört att andra kan ha det problemet.
      Jo, återfall får man alltid och det är bara att lägga det bakom sig och titta på vad man gjorde för fel och försöka att lära sig av sina misstag så de inte händer för ofta.

Kommentarer inaktiverade.