Webbgalleri

Jag har suttit hela dagen och fixat med mitt galleri och mina bilder. För att mina bilder skulle hamna i rätt ordning i galleriet så var jag tvungen att döpa om alla bilderna och det är ju några stycken. Alla är inte klara än men jag orkar inte mer nu så jag får fixa resten någon annan dag. Jag retuscherade även bort röda ögon på ett fyrtiotal midsommarbilder. Vissa bilder var omöjliga att få bra men de blev i alla fall bättre. Allt det röda är borta.

Tanken med galleriet är att jag ska ha en extra backup på mina bilder samt att jag lätt ska kunna dela med mig av dem. Alla kommer inte kunna se dem, utan det är bara personer med ett konto som kommer åt bilderna. Jag tog detta beslutet för att inte riskera att privata bilder sprids på nätet.

Jag använder mig av ett open source galleri som heter coppermine. Det har lite brister men jag har lyckats få till det ganska bra ändå. Det är det bästa som jag kan hitta som är gratis.