Bröd

Jag hade tänkt att introducera bröd i min diet för att få lite variation på mitt kvällsmål men fan vad kalorier en brödskiva innehåller. Jag köpte ett bröd som heter fröbröd och varje skiva väger ca 44 gram. Det innebär att varje skiva innehåller 121 kcal och för att bli mätt så behöver jag minst 3 skivor, gärna 4. Det blir 363 kcal för tre och 484 kcal för fyra. Och sedan ska man ha något på också så det springer iväg en hel del. Jag rostade två skivor härom kvällen och hade makrill i tomatsås på men det mättade ju knappt. Som tur var så hade jag tränat bra den dagen så det fanns utrymme för att äta en burk lättkesella med saftsoppa på. Annars hade det aldrig gått. Jag får se hur jag gör med bröd framöver men någon macka då och då gör nog inget så länge som jag äter dem på mina träningsdagar.

6 reaktioner på ”Bröd”

  1. När jag ska lyxa till det med min favvo-rätt hamburgare så är det burgarbrödet som får energivärdet att skjuta till höjden, så jag vet vad du menar! Borde man inte kunna göra proteinbröd med dagens dna-genetik-modulära-zappare? 😀

    1. Det finns en del recept på proteinbröd ute på nätet. Frågan är bara om det är gott. Bilderna tilltalar inte speciellt mycket.

Kommentarer inaktiverade.