Årets första träningspass på mountainbiken

Första passet blev en sväng på nästan 1,3mil. Terrängen var riktigt tuff med stenar, rötter och vattensamlingar. Det var höjd skillnader på en till två meter hela tiden. Upp och ner och kors och tvärs gick det. Det kanske var lite väl tufft för första mountainbike passet men nu har jag fått känna på hur det känns i kroppen efter ett så tufft pass. Jag var slut i varenda lite muskelfiber i hela kroppen. Det mest intressanta var att jag blev som mest trött i tummarna, men det beror väl på att det var så ojämn mark så att jag hela tiden fick parera med styret. Jag fick även skavsår på tummarna och det beror på att växelreglagen skavde mot tummarna hela tiden. Det får bli att köpa ett par cykelhandskar så slipper jag nog det problemet. Jag kände även att jag fick dåligt fäste på handtagen i slutet av passet så där kan handskar hjälpa till en del. Nu känns kroppen riktigt mör så det får bli en film för att avsluta denna dagen.

2 reaktioner på ”Årets första träningspass på mountainbiken”

  1. Underbart med vertikal statistik och karta! Pulsmätning, tid, och hastighet på det så har du en riktigt fin datainsamling sen! Vart kommer dessa bilder ifrån? Är det den där klockan du köpte en gång i tiden?

    1. Bilderna kommer från ett program jag har till min gps. Tider och hastighet lagras i gps:en så det har jag tillgång till. Pulsen kan jag mäta i gps:en också men tyvärr så lagras inte den informationen så jag får hålla koll på det i realtid.

Kommentarer inaktiverade.