Ny taktik

Jag har funderat lite över hur jag ska lyckas att gå ner i vikt och jag har då tittat på mitt förra lyckade försök. Det är några år sedan nu så det är svårt att komma ihåg exakt vad jag gjorde rätt men vissa detaljer kommer jag ihåg. Jag var medlem i viktväktarna och räknade points, det gjorde jag strikt på vardagarna och på helgerna åt jag fritt. Jag har gjort på liknande sätt under de senaste åren men då har jag räknat kalorier istället. Resultatet har inte blivit lika bra som när jag var med i viktväktarna så därför har jag funderat på vad det kan bero på. Den enda förklaringen jag har är att jag gick på en eller flera en mila promenader per vecka under viktväktarperioden. Därför har jag bestämt att jag ska börja gå på minst en en mila promenad per vecka. Nu när jag är arbetssökande så ska jag hinna med fler, målet är tre stycken. Jag har med mitt kartprogram mätt ut en runda på 9,6km (får se om det stämmer i verkligheten) som går på asfalt och in i stan. Jag föredrar att gå i skogen men på grund av all snö så får jag nöja mig med att gå inne i stan, men så snart snön är borta så blir det att promenera i skogen istället.

Jag ska även försöka att komma igång med styrketräningen för jag känner att kroppen inte är så fast längre. Tidigare så har jag haft en del muskler under fettet och det har gett en illusion att jag varit smalare än vad jag egentligen var. Nu har allt börjat hänga så jag ser mycket fetare ut nu än vad jag gjort innan. Då är ändå vikten den samma. På brösten syns det mest men jag ser det även på ben och mage. Skulle fettet försvinna från benen så finns det risk för att jag får sådana där sexiga jättespinkiga kycklingben. Det är inte riktigt vad jag vill ha. Jag vill ha mer muskulösa ben. Därför måste jag försöka övervinna tristessen jag känner på gymmet.

Jag får försöka visualisera en målbild och jobba hårt för att nå den. Jag får jobba mer med den mentala träningen så ska nog allt lösa sig. Jag tror att min mentala hälsa är den största bromsklossen just nu. Jag köpte en bok för några månader sedan som heter ”Det blir alltid som man tänkt sig” och den är skriven av Olof Röhlander. Det är en bok som handlar om mental styrketräning och det är precis vad jag behöver träna. Jag har inte lyckats slutföra något viktigt under de senaste åren. Jag ger upp när det börjar kännas jobbigt. Detta händer endast när uppgiften endast berör mig själv, som mina studier och viktnedgång. När jag hjälper andra eller jag utför ett arbete så ger jag aldrig upp. Jag får försöka hitta den styrkan när jag gör saker för mig själv också. Jag tror och hoppas att denna boken kan lösa det problemet.