Windows 7 på tradera

Jag är sugen på att köpa Windows 7 ultimate och såg på tradera att det såldes för runt en tusenlapp. Det kändes skumt för i butik kostar de runt 2800kr så jag har kollat runt lite innan köp och tur är väl det. Det ser ut som om de boxar med Windows 7 som säljs på tradera är mycket bra gjorda piratkopior (Länk) . Vet inte om alla är det men det vore konstigt om det inte var så. Så något köp på tradera blir det inte. Jag tänkte köpa Norton på tradera för ett år sedan och det hade också extremt underpris. Med facit i hand så var väl det piratkopior också. Konstigt att tradera tillåter sådana bedrägerier.

Jag hittade OEM-versioner av Windows 7 hos seriösa handlare. De kostade 1880kr på det billigaste stället men tyvärr så fungerar inte en sådan version på min dator. Hittade denna förklaring: ”Kan köpas till ny dator utan operativsystem. Detta är en OEM-licens vilket bl.a. innebär att ingen telefonsupport eller manual ingår. Får endast installeras på en ny dator, där det inte funnits ett tidigare operativsystem installerat”. Tråkigt när det var så mycket billigare. Det ser ut som om jag måste betala 2800kr om jag ska ha Windows 7.

Jag väljer ultimate p.g.a att det finns ett xp-läge i den versionen. Detta gör att jag kan använda en del äldre program som jag har, t ex hälsovakten och Photoshop elements. Det finns också ett krypteringsverktyg i den versionen vilket är bra. Men priset är högt och jag vet inte om jag vill lägga så mycket pengar för ett operativsystem. Jag får fundera på saken.